Facebook-pixel voor effectieve Facebook-advertenties

Facebook-pixel voor effectieve Facebook-advertenties

De Facebook-pixel..  Als u een eigen bedrijf of webshop hebt dan heeft u ongetwijfeld wel eens van de mogelijkheid gebruik gemaakt om te adverteren doormiddel van een Facebook-advertentie. Na alle instellingen te hebben voltooid checkt Facebook of de advertentie geplaatst mag worden en als hij eenmaal live staat kunnen de likes en aankopen binnenstromen.. Toch..?   Helaas is het vaak niet zo simpel waardoor de investering op enkele likes na een foute investering blijkt te zijn..

Een veelgemaakte fout door ondernemers is het nalaten van goede research naar de doelgroep. Als u wilt adverteren voor een webshop in dames sieraden, wat is dan de doelgroep? Dit is lastig om te bepalen, u wilt tenslotte ook dat mannen die een leuk kado voor thuis zoeken de advertentie kunnen zien. Hierdoor moet u een zeer brede doelgroep instellen waardoor u in verhouding veel kosten maakt en weinig resultaat boekt. Gelukkig heeft Facebook een oplossing en dat is de Facebook-pixel.

WAT IS DE FACEBOOK-PIXEL

De Facebebook-pixel is een stukje code wat u op uw website kunt plaatsen. Doormiddel van deze code kunt u metingen doen en inzicht krijgen in de bezoekers die interesse hebben in uw website.

De volgende informatie kunt u o.a. verzamelen met de Facebook-pixel:

  • Meet conversies op meerdere apparaten..  (kijk vanaf welk apparaat een aankoop is gedaan)
  • Laat bezoekers van uw website een advertentie op Facebook zien..  (retargeting)
  • Maak een advertentie gericht op de doelgroep welke is gebaseerd gegevens van websitebezoekers
  • Ontvang waardevolle informatie over de bezoekers van uw website
  • Kijk welke producten populair zijn en maak hier een dynamische advertentie voor

HOE INSTALLEERT U DE FACEBOOK-PIXEL

Het installeren van de Facebook-pixel is op meerdere manieren mogelijk. Allereerst heeft u uiteraard een Facebook account nodig waarmee u advertenties maakt. Bij advertentiebeheer kunt u een pixel aanmaken die u in uw website kunt plaatsen. Vanaf dat moment kan het meten beginnen.

Er zijn plugins om de pixel in WordPress te installeren, echter raden wij aan om de code door een webdeveloper te laten plaatsen. Hierdoor zal uw website probleemloos blijven functioneren en door handmatig de code te installeren zijn er meer meetmogelijkheden dan met de plugin.

Uiteraard heeft de pixel wat tijd nodig om gegevens te verzamelen, ik adviseer dan ook om de pixel te installeren en pas na een maand gebruik te maken van de verzamelde gegevens.

WILT U OOK MEER EFFECT VAN UW FACEBOOK-ADVERTENTIES?

We kunnen ons voorstellen dat u het installeren van de Facebook-pixel lastig vind. Daarom bieden wij u graag de mogelijkheid om de pixel voor u te installeren.  Interesse? Neem contact met ons op.