SEO & Google Ads

Zoekmachine optimalisatie (SEO) & Google Ads (SEA)

Als ondernemer of bedrijf is een website jouw digitale visitekaartje. Je wilt nieuwe klanten aantrekken middels je website, maar daarvoor moet je uiteraard wel gevonden worden. 62% van alle internetters begint de zoektocht bij een zoekmachine. Om gevonden te worden in de zoekmachines dient een website aan een aantal eisen te voldoen. Steeds meer bedrijven zien het belang van SEO oftewel Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie). Maar liefst 60% van de top 200 grootste webshops (omzet technisch gezien) besteedt SEO en SEA (Google Ads) uit aan externe bedrijven die daar ervaring mee hebben.

SEO

SEO (Zoekmachine Optimalisatie)

SEO zorgt voor het verbeteren van het organisch resultaat in de zoekmachines. Dat wil zeggen wanneer je via Google een ‘zoekterm’ invoert de website of webshop zichtbaar wordt zonder hiervoor betaalde advertenties te gebruiken. Het is enorm belangrijk voor jouw website of webshop om op pagina 1 van Google te staan als je wilt dat potentiële klanten op jouw website uitkomen. Als je via bijvoorbeeld Google Analytics jouw statistieken meet valt dit onder organische zoekresultaten. Het is essentieel dat een groot deel van het verkeer daar vandaan komt anders moet je veel blijven investeren in SEA (Google Ads) en dit is op de lange termijn een prijzige investering waarbij je veel marge verliest. Zie SEO (Zoekmachine Optimalisatie) als een lange termijn strategie en SEA (Google Ads) als korte termijn strategie. Het is enorm belangrijk een goede balans te vinden tussen SEO en SEA. Het mag nooit zo zijn dat jouw traffic enkel uit SEA voortkomt. Onze specialisten kunnen ervoor zorgen dat jouw website of webshop goed vindbaar wordt op belangrijke ‘zoektermen’ of ‘producten’ waar jij graag bezoekers op wilt laten binnenkomen.

Belangrijk hierbij is om te vermelden dat het algoritme van Google nooit 100% voorspelbaar is. Helaas zijn er veel organisaties die beloftes doen maar wat niet vanzelfsprekend waargemaakt kan worden. Wij kunnen dus nooit een hoge positie garanderen, maar met onze kennis kunnen we wel een goede inschatting maken welke positie haalbaar is.

Wil jij ook een professionele partner die ervoor kan zorgen dat je een enorme boost in vindbaarheid krijgt? Neem dan contact met ons op en laat ons een Zoekwoorden Analyse uitvoeren. Hierbij kijken we naar zoekwoorden waar jouw website momenteel goed op scoort en waar er kansen liggen om te verbeteren. Daarnaast werpen we een blik op de concurrenten om te zien waar zij goed op scoren en wat er nodig is om een inhaalslag te maken.

SEA (Google Ads)

Het gebruik van Google Ads is net als SEO onmisbaar voor een goede website als je op korte termijn verkopen wilt realiseren. Wanneer je direct meer verkeer (leads) naar jouw website of webshop wilt genereren kunnen wij Google Ads inrichten en optimaliseren. Wij doen een zoekwoorden onderzoek voor jouw branche en op basis daarvan zetten wij een effectieve Google Ads strategie in. Het is enorm belangrijk om SEA goed in te richten voor een optimaal resultaat anders gooi je dagelijks veel geld weg. Het meten van conversie is hierbij een belangrijk onderdeel om te bepalen of jouw landingspagina voldoende aansluit bij de wensen van jouw klant. Wij kijken dus naar meerdere factoren die van belang zijn om jouw klant daadwerkelijk over te laten gaan tot een aankoop. Veel bedrijven stellen een vast budget in en kijken er soms jaren niet naar. Je zult begrijpen dat ze daar niet het ultieme rendement uit halen. Om de kosten laag te houden is afhankelijk van de campagne minimaal wekelijkse optimalisatie nodig om het budget goed te verdelen en de kosten minimaal te houden.

Wij nodigen jou uit om met ons te brainstormen over het verbeteren van jouw SEA strategie. Indien gewenst kan je ons vrijblijvend laten meekijken met de huidige campagnes zodat wij advies op maat kunnen geven. Als je nog geen campagnes hebt kunnen we een test campagne starten om te kijken of Google Ads ook voor jouw organisatie meer conversie kan genereren.

Als onze SEO en SEA specialisten zijn Google Gecertificeerd en op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de Google-gebruikers niet verder kijkt dan de eerste vier organische zoekresultaten.

Nu een gratis SEO scan of Google Ads check!

Creative Circle kan uw organische vindbaarheid of Google Ads account gratis voor u onderzoeken. Wij analyseren uw Google Ads campagnes en geven tips om meer conversie te behalen met uw huidige budget. Daarnaast voeren we een zoekwoorden onderzoek uit en bekijken we welke strategie er is vereist om op bepaalde zoekwoorden hoger te ranken in de zoekmachines. U kunt middels onderstaand formulier een gratis SEO / Google Ads check aanvragen.