Heb ik WordPress onderhoud echt nodig?

wordpress onderhoud

Heb ik WordPress onderhoud echt nodig?

Viola! Je website is eindelijk af en gaat live. Je site ziet er strak en netjes uit. Zo heb je best wat geld geïnvesteerd om je website op maat en responsive te laten maken door een professionele webdesigner. In de factuur van je websitebouwer zie je het al staan: ‘WordPress onderhoud’. Dat hoeft toch niet? De website is toch af? Hier lees je waarom WordPress onderhoud niet een marketing trucje is om geld binnen te halen, maar dat het daadwerkelijk belangrijk is voor een veilige website en het beschermen van je gegevens.

Voorkomen is beter dan genezen

Zonder WordPress onderhoud is je website kwetsbaar. Alleen met goed onderhoud heb je minder kans dat ze slagen om jou te hacken. Daarnaast loop je het risico om gevoelige (klant) gegevens te verliezen of zelfs de toegang tot je website. Voorkomen is dan ook beter dan genezen.

Beveiligen van je WordPress site

Gemiddeld komen app ontwikkelaars iedere maand wel met nieuwe updates. Soms zijn dit kleine foutjes om je beveiliging te herstellen, maar dit kunnen ook grote updates zijn met nieuwe functionaliteiten. Bij WordPress worden vaak ook plug-ins en thema’s gebruikt. Deze plug-ins en thema’s hebben ook hun eigen updates nodig.  Wanneer je geen nieuwe updates doorvoert, werkt jouw site met verouderde pluggins. Dit kan ervoor zorgen dat de opmaak van jouw website niet meer klopt of volledig naar wens functioneert. Daarnaast heb je meer kans dat een cyberaanval slaagt. Om dit te voorkomen moet jij jouw website updaten. Dit kun je beste laten doen door een specialist, omdat hij direct fouten en functionaliteiten kan herstellen, zodat je website zonder problemen bereikbaar blijft voor klanten. 

WordPress onderhoud is goedkoper dan herstellen

Het klinkt tegenstrijdig, maar het is goedkoper om jouw WordPress website maandelijks te onderhouden, dan je website na een aanval te herstellen. 

Vele ondernemers komen hier pas achter nadat ze dit zelf mee maken. De financiële nasleep van een geslaagde cyber attack is enorm. 

Denk aan:

 • Verliezen van (gevoelige) klantgegevens
 • Het versturen van spam of spookfacturen
 • Het herstellen van een site opmaak en/of tekst
 • Site geblokkeerd door Google
 • Schaden van het merkimago

Een belangrijk punt bij WordPress onderhoud is dat je data geback-upt is. Dus mocht je al je data kwijt zijn, is dat nog steeds geen ramp. Al je data kan gewoon weer teruggezet worden. Een goede WordPress service moet dus regelmatig WordPress en plug-ins updaten, back-ups maken en controleren op veiligheidsrisico’s. WordPress onderhoud is dan ook geen marketing trucje om geld binnen te slepen, maar juist een preventiemiddel zodat je duurbetaalde website goed blijft werken. Je voorkomt daarmee ook onnodige en vaak veel duurdere kosten voor eventueel herstel.


” Over 90 percent didn’t notice any strange activity, despite the fact that their sites were being abused to send spam, host phishing pages, or distribute malware.”  ZDNet in 2012


Bovenstaande Quote is nog altijd actueel en de meeste ondernemers beschikken over onvoldoende technische kennis om een hack te herkennen. Je website kan dus worden gehackt zonder dat je er weet van hebt.

Wil je ook zorgeloos ondernemen en de kans op problemen met je website verlagen? Informeer naar ons maandelijkse service voor WordPress.  Voor een vast laag maandbedrag  voeren we het volgende uit:

 • Wekelijkse of dagelijkse backup van je website
 • Updates plugins / WordPress en Woocommerce  
 • Controle op dode links
 • Malware scan
 • Spambestrijding
 • Optimaliseren database 
 • Kleine serviceverzoeken zoals het wijzigen of plaatsen van een tekst of foto.
 • Geen verborgen kosten en maandelijks opzegbaar..