Verdienen met de Satoshi Trading bot

Verdienen met de Satoshi Trading bot

Een tijdje geleden heb ik dit artikel geschreven over de bot en het instellen daarvan, maar ik krijg nog steeds veel vragen. De meeste interessante vragen waar ik antwoord op wil geven met dit artikel zijn:

 1. Heb ik meer verdiend (nettowinst) op mijn inleg dan ik heb met het holden van Bitcoin in dezelfde tijd?
 2. Hoe kan ik de bot werkend houden in een zijwaartse/dalende markt?
 3. Wat zijn de voordelen van een behouden strategie versus een agressievere strategie?
 4. Kan ik wat statistieken laten zien van een slechte maand zoals juli?
 5. Wat is het verschil tussen de UpDown en BBT-strategie?
 6. Is het beter om Bitvavo of Binance te gebruiken?

Korte introductie:

De Satoshi Trading Bot gebruikt een intelligent algoritme dat het traden voor jou automatiseert. De bot gaat voor jou aan de slag om je crypto portfolio te laten groeien puur op basis van zijn fundamentele analyse van de markt. Hiervoor worden onder andere de MACD-indicator gebruikt. Voor inhoudelijke uitleg over de werking en instellingen bot verwijs ik naar dit artikel. Voor hulp of andere vragen verwijs ik naar Telegram.

1. Heb ik meer verdiend (nettowinst) op mijn inleg dan ik heb met het holden van Bitcoin in dezelfde tijd?

In een kort antwoord: Ja bijna 13%.

Uiteraard ga ik dit antwoord onderbouwen met cijfers. Sinds januari heb ik een bruto totaal van 10.800 euro verdiend met de bot. Min platform kosten komt dit op 8.640 euro en ongeveer 1000 euro handelskosten van de beurs eraf (0,02% op basis van handelsvolume) komt het op 7.640 euro netto.

De inleg die ik in de bot gestoken heb is verdeeld in fases namelijk januari ben ik begonnen met 2.000 euro. In maart heb mijn inleg verhoogt naar 4.500 euro. In april heb ik weer 5.500 euro bijgestort en ben ik verhoogd naar 10.000 euro. In mei heb ik mijn laatste 5.000 euro bijgestort en mijn totale inleg daarmee naar 15.000 euro verhoogt. Om dit te kunnen inleggen heb ik wat van mijn hodl portfolio verkocht wat ik al redelijk lang had. De totale winst op mijn inleg is iets meer dan 50% en dat is met name in de periode tot eind mei gerealiseerd. Doordat de bot ook nieuwe transacties heeft gekocht in kleine munten die momenteel tot wel 60% onder water staan is mijn totaalbedrag nu 15.900 euro wat mijn huidige nettowinst op 6% zet (op het moment van schrijven).

Als ik op dezelfde inkoopmomenten Bitcoin had gekocht en vastgehouden was mijn verlies nu ongeveer 6,7% geweest.

Natuurlijk gaat BTC stijgen en ziet dit er eind van het jaar heel anders uit, maar dan heeft mijn bot ook weer extra winst. Een verschil van 12,7% met het aankopen en holden van Bitcoin in dezelfde periode.

Koopmomenten:

 • 1 jan 2021 voor 2.000 euro kopen op 25.000 koers is 0.08 BTC.
 • 1 mrt 2021 voor 2.500 euro kopen op 42.300 koers is 0.06 BTC.
 • 1 apr 2021 voor 5.500 euro kopen op 51.000 koers is 0.11 BTC.
 • 1 mei 2021 voor 5.000 euro kopen op 49.300 koers is 0.10 BTC.
 • Dit levert in totaal 0.35 BTC op met de huidige koers van 40.000 euro heeft dit een waarde van 14.000 euro (op het moment van schrijven).

Let op: Ik blijf altijd een voorstander van het holden van cryptocurrency in een portfolio op de lange termijn en de bot krijgt daarom een functie waarin de winst automatisch bewaard kan worden in de desbetreffende cryptocurrency zodat het portfolio vanzelf opbouwt. Deze functie kan per trader ingesteld worden en zelf bepaald worden of er euro’s of cryptos verdiend wordt.

2. Hoe kan ik de bot werkend houden in een zijwaartse/dalende markt?

Dit kan door het instellen van zogenaamde plafondkoersen. Bij ‘instellingen’ —> ‘traders’ staat een mogelijkheid om het ‘maximum inkoopbedrag’ aan te passen. In juni bijvoorbeeld zakte de Bitcoin markt vaak richting 28k euro en dan weer terug richting de 30k. Voor de bot zijn dit perfecte omstandigheden. Als je het maximum inkoop bedrag van Bitcoin dan op 28k zet en het minimale winstpercentage bijvoorbeeld op 3% in dit geval dan gaat de rest automatisch.

Dit kan in een stijgende markt ook gebruikt worden uiteraard, maar het is een behouden strategie waardoor de bot enigszins beperkt wordt in zijn handelen. Bij vraag 4 ga ik in op statistieken van de geheel automatische strategie in juli.

3. Wat zijn de voordelen van een behouden strategie versus een agressievere strategie.

Een behouden strategie zorgt ervoor dat de bot minder snel onder water komt en dan blijft die vrijwel altijd draaien. Echter is het nadeel dat je trades mist ten opzichte van de geheel automatische en agressievere strategie. Als je de markt goed weet in te schatten kan je met een behouden strategie wel veel op een enkele trade verdienen.

4. Kan ik wat statistieken laten zien van een slechte maand zoals juli.

Dit is een volledig automatische strategie die toch een rendement van 6,23% in 14 dagen wist te realiseren. In dit voorbeeld is er gekozen voor de UpDown strategie en alle munten op Binance.

5. Wat is het verschil tussen de UpDown en BBT-strategie?

BBT Strategie: koopt alleen aan op het moment dat de koerstrend omslaat van dalen naar stijgen, nooit gedurende een stijging of daling. BBT verkoopt alleen op het moment dat de koerstrend omslaat van stijgen naar dalen, mits aan het ingegeven rendementspercentage is voldaan.

UpDown Strategie: koopt continue (los van koerstrend) in bij daling en verkoopt zodra aan het rendementspercentage is voldaan. Deze strategie kijkt naar de 1 minute candle.

6. Is het beter om Binance of Bitvavo te gebruiken?

Bitvavo is een goede Nederlandse exchange die eenvoudig te bedienen is. Als we kijken naar de handelskosten is Binance initieel wat goedkoper, maar het handelsvolume loopt erg hard op als je begint te traden en dan wordt Bitvavo steeds interessanter. Ik adviseer mensen daarom eigenlijk altijd Bitvavo. Zeker omdat Binance op het moment geen mogelijkheden heeft voor SEPA en iDEAL om geld op de exchange te storten waar Bitvavo deze wel gewoon heeft. Daarnaast heeft Bitvavo een veel makkelijkere app. Instructies voor het aansluiten van de beurs met video’s vind je op deze website.

Dat was het weer even voor vandaag!

Als er andere interessante vragen zijn verneem ik dit graag en dan probeer ik in een volgend artikel of op Telegram daar antwoord op te geven.